Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
4 szép szelet karaj, 2 paprika, 2 paradicsom, 2 szál sárgarépa, 4 marék zöldbab (kb. 20 dkg), 2 kis fej vöröshagyma, 5 dkg edami sajt, 3 dkg vaj, só, petrezselyemzöld |
Egy kis tepsit kivajazunk és leterítjük az aljára a kiklopfolt, befűszerezett karajszeleteket. A hagymát egész karikára vágjuk és a húsra terítjük, lesózzuk. Rátesszük a karikára vágott paradicsomot és a szeletekre vágott paprikát, szintén lesózva, majd ráhalmozzuk a 2 cm-esre darabolt zöldbabot, végül a gyufaszálnyira vágott sárgarépát, szintén lesózva. Pár kanál vizet öntünk alá, letakarjuk, és 50 percig rotyogtatjuk közepesre előmelegített sütőben. Tűvel vagy hegyes késsel ellenőrizzük, elég puha-e már a hús, ha kell, tovább pároljuk, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott levet. Ha már kész, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel és nagylukú reszelőn reszelünk rá egy kis sajtot. Fedél nélkül visszatesszük pár percre, hogy a sajtot rápirítsuk, ez megtartja, hogy szét ne zuhanjon tálaláskor. Vajban párolt rizzsel tálaljuk, fejessalátával vagy uborkasalátával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|