recept: Sajtos gezemice karaj ágyon, Kifőzde
Sajtos gezemice karaj ágyon
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet karaj,
2 paprika,
2 paradicsom,
2 szál sárgarépa,
4 marék zöldbab (kb. 20 dkg),
2 kis fej vöröshagyma,
5 dkg edami sajt,
3 dkg vaj,
só, petrezselyemzöld





Egy kis tepsit kivajazunk és leterítjük az aljára a kiklopfolt, befűszerezett karajszeleteket.
A hagymát egész karikára vágjuk és a húsra terítjük, lesózzuk. Rátesszük a karikára vágott paradicsomot és a szeletekre vágott paprikát, szintén lesózva, majd ráhalmozzuk a 2 cm-esre darabolt zöldbabot, végül a gyufaszálnyira vágott sárgarépát, szintén lesózva.
Pár kanál vizet öntünk alá, letakarjuk, és 50 percig rotyogtatjuk közepesre előmelegített sütőben. Tűvel vagy hegyes késsel ellenőrizzük, elég puha-e már a hús, ha kell, tovább pároljuk, és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott levet. Ha már kész, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel és nagylukú reszelőn reszelünk rá egy kis sajtot. Fedél nélkül visszatesszük pár percre, hogy a sajtot rápirítsuk, ez megtartja, hogy szét ne zuhanjon tálaláskor.
Vajban párolt rizzsel tálaljuk, fejessalátával vagy uborkasalátával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 uborkasaláta
 fejessaláta

Forrás: Már régen ki kellett volna találnom, olyan egyszerű és finom.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.10.19. Utoljára frissítve: 2009.12.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 08:48:33 - 1.8)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez